Jótékonysági bál és 15. születésnap Csornán

A csornai Fidelitas tagjai Szabó Dávid csoportelnök vezetésével 2016. december 3-án, szervezetük fennállásának 15. évfordulója alkalmából adománygyűjtő jótékonysági bált rendeztek. Az estét megtisztelte jelenlétével dr. Illés Boglárka ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkár, Böröcz László, a Fidelitas elnöke, Gyopáros Alpár országgyűlési képviselő, dr. Bónáné dr. Németh Katalin, a város polgármestere, Fábián Beáta, a KMKSZ ISZ elnökségi tagja és számos segíteni vágyó fiatal.
Immáron második éve annak, hogy Magyarország legnagyobb politikai ifjúsági szervezete, a Fidelitas, nemes gondolattól vezérelve adománygyűjtő eseménysorozattal próbálja támogatni, segíteni a Kárpátalján élő honfitársait. A tavalyi év folyamán közel két és fél millió forintot sikerült összegyűjteniük különböző jótékonysági akciókkal. Az anyaországban élő fiatalok számos mézeskalácsvásár, bál, aukció és más rendezvény keretében próbálták megnyitni az emberek szívét és pénztárcáit a határon túl élő magyar gyerekek megsegítésére. Az összeget a KMKSZ ISZ és a KMKSZ Jótékonysági Alapítvány (JA) segítségével a kárpátaljai magyar iskolák tanfelszerelésének javítására fordították.
 
A mára már országos méretűvé duzzadt adománygyűjtési akcióhoz a csornai Fidelitas is csatlakozott, jótékonysági bált szervezett. Az adománygyűjtési akcióval egybekötött születésnapi rendezvényen a környékbeli csoportok képviselői is részt vettek: Győr, Sopron, Himod, Bágyogszovát és Mosonmagyaróvár egyaránt jelen volt.
 
 
A Fidelitas a bálon befolyt összeget  a Sámuel Alapítványnak juttatja el. Ők az adományokat a kárpátaljai árva és elhagyott gyermekek megsegítésére, család típusú gyermekotthonok létrehozására, az azokban nevelkedő gyermekek testi, lelki fejlesztésére használják.

Forrás: http://www.karpatalja.ma
 

2016.12.22.

Kapcsolat