A Nemzetközi Republikánus Intézet találkozóján jártunk

A Nemzetközi Republikánus Intézet hétvégén tartotta az European Democracy Youth Summit találkozóját Bécsben. A kétnapos rendezvényre Európa tizenöt országából érkeztek jobb-közép politikai irányultságú szervezetekből fiatalok. A Fidelitast Hegedűs Barbara, külügyekért felelős országos alelnök képviselte.
A tanácskozás célja az volt, hogy a különböző pártokból érkező fiatalok konstruktív vitafórumokon keresztül közös pontokat találjanak, és a párbeszéd révén előmozdítsák az együttműködést. A fő témák között szerepelt a jobb-közép politikai pártok identitásának meghatározása, a különbségek és azonosságok megfogalmazása.

Az európai értékek és identitás kérdése központi eleme volt a kerekasztal-beszélgetéseknek, majd az utolsó nap a demokratikus berendezkedésekről, a demokráciákra nehezedő kihívásokról és lehetőségekről tanácskoztunk.

A rendezvény zárásaként a jelenlévők egy közös nyilatkozatot fogadtak el, amelyben rögzítették a megfogalmazott közös álláspontokat, többek között az európai gazdasági együttműködés erősítésének fontosságát és a kooperáció növelését a kiberbiztonság és a határvédelem területén. 

2016.11.24.

Kapcsolat