Folytatódnak az őszi szezon Fenntartható Fejlődési Estjei

A Fenntartható fejlődés kabinet és az Újbudai Fidelitas november elején közösen szervezte meg az őszi szezon második Fenntartható fejlődési estjét. Az est vendégei Faragó Csaba, YEPP-alelnök és Magyar Ágnes Zsófia, YEPP-tag voltak. Ary Tamás kabinetvezető és Kozma Dávid alelnök által moderált beszélgetés középpontjában az ifjúság érdekképviselete és a fenntartható fejlődés kérdéseinek az uniós ifjúságpolitikában való megjelenése állt.
YEPP (Youth of the European People's Party) az Európai Néppárt ifjúsági szervezete, amely az 1997-es megalakulása óta a legnagyobb politikai ifjúsági szervezetté vált Európában. 39 országból 58 politikai szervezetet fog össze, amelyek között a Fidelitas jelentős szerepet tölt be. A Fidelitas által delegált YEPP tagok igen aktívak és eredményesek. A képviseletünk igen sikeres, hiszen 2011 és 2013 között az akkor aktív Fidelitasos Dömötör Csaba volt a YEPP elnöke, jelenleg pedig Faragó Csaba tölt be YEPP-alelnöki tisztséget.

A YEPP kiáll az Európai Unió megvédése mellett a migránsválság kapcsán. Számos javaslata sikeresen célba ért, így például fellépett a kereszténységüldözés ellen, a vegyszerezett mézek ellen, illetve több energiapolitikát érintő eredményes kezdeményezése volt. A kabinet csapata és az újbudai csoport további sikeres munkát kíván a YEPP-ben tevékenykedő Fidelitasosoknak.

2016.11.23.

Kapcsolat