A Fidelitas is részt vett a Minta tisztújító küldöttgyűlésén

2016. november 19-én, Kolozsváron tartotta országos tisztújító küldöttgyűlését az Erdélyi Magyar Néppárt ifjúsági szervezete, a Minta. A megjelent küldötteket Szilágyi Zsolt, a Néppárt elnöke és Toró T. Tibor, a Néppárt alapító elnöke, jelenlegi alelnöke köszöntötte. Szervezetünket dr. N. Szász Adrián és Várfi András képviselték.
Várfi András, a Fidelitas dél-alföldi regionális igazgatója köszöntőjében hangsúlyozta: a két ifjúsági szervezet között eddig is kiváló volt az együttműködés, és reméli, hogy a jövőben még szorosabbra fűzhetik kapcsolatukat.
 

A Bihar, Kolozs, Maros, Hargita és Kovászna megyéből érkezett helyi szervezetek küldöttei újraválasztották Tőke Ervint a szervezet élére. A régi-új elnök munkáját – alelnökökként – Székely Beáta (Nagyvárad), Kolcza István (Sepsiszentgyörgy) és Brassai Hunor (Székelyudvarhely) fogják segíteni, ügyvezető alelnöknek pedig Tőkés Lehelt (Gyergyószentmiklós) választotta a küldöttgyűlés.

A tanácskozáson Tőke Ervin beszámolt a szervezet elmúlt időszakban végzett munkájáról, és hangsúlyozta: az erdélyi magyar közösségért tenni akaró szervezetként a Mintának küldetése van, és ennek szellemében igyekeznek végezni munkájukat.

Várfi András és dr. N. Szász Adrián a Fidelitas képviseletében gratuláltak az újraválasztott elnöknek és az új elnökségnek, munkájukhoz erőt és kitartást kívántak, valamint támogatásukról biztosították őket és szervezetüket egyaránt.

 

2016.11.22.

Kapcsolat