Nyugat-Dunántúli Regionális Konferencia Mosonmagyaróváron

November utolsó előtti hétvégéjén a Győr-Moson-Sopron, Vas és Zala megyei Fidelitas csoportok közötti együttműködés erősítése érdekében Péli Nikoletta, nyugat-dunántúli regionális igazgató regionális találkozót hívott össze Mosonmagyaróvárra. A konferencia szervezéséért a helyi csoport vezetője, a Fidelitas Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Kabinetének vezetője Ondré Péter felelt.
A program a Győr-Moson-Sopron megyei választmány ülésével kezdődött, melyet Fekete Dávid megyei elnök, a Fidelitas országos választmányának elnöke, Győr alpolgármestere vezetett. 11 órától Kara Ákos, infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkár tartott előadást a résztvevőknek, melyen az általa irányított szakterület kihívásairól és karrierútjáról beszélt.

A közös ebéd után a résztvevők a helyi Futura Élményközpont interaktív kiállításán ismerkedtek a Szigetköz élővilágával és a tárlat tudományos kísérleteivel.
 

A szállás elfoglalását követően Pausits István, a Fidesz mosonmagyaróvári frakciójának vezetője mutatta be a város történetét, a környék főbb nevezetességeit. Frakcióvezető úr a vacsora idejére is a csoporttal maradt és kötetlen beszélgetés során mesélt saját életútjáról, politikai pályájáról.

Este hét órától Dr. Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkár, a térség országgyűlési képviselője látta vendégül a társaságot és előadásában a fiatalság előtt álló kihívások, valamint a közéleti szerepvállalás fontossága mellett a magyar agrárium helyzetéről, megoldandó problémáiról is beszélt.
 

A másnapi közös reggeli elfogyasztását követően a résztvevők a mosonmagyaróvári termálban pihenhették ki az egész hetes munka és a tábor fáradalmait. Minden résztvevő visszajelzése pozitív volt, a regionális konferencia hozzájárult a régió kohéziójának erősítéséhez. 

2016.11.21.

Kapcsolat