A Fidelitas Külügyi és Uniós Kabinet látogatása az Amerikai Nagykövetségen

November 7-én, az amerikai elnökválasztás előtt egy nappal fogadták a Külügyi és Uniós Kabinet tagjait az Amerikai Nagykövetségen. Igazán szívélyes fogadtatásban részesültünk: a nagykövetség különböző részlegeiről érkezett nagykövetségi dolgozók mutatták be mindennapi feladataikat, a nagykövetség működését.
Az alábbi területekről érkeztek előadóink: politikai-gazdasági osztály, közkapcsolati osztály, regionális biztonsági osztály, védelmiattasé-hivatal, védelmi együttműködési iroda, konzuli osztály, menedzsment osztály, valamint a tengerészgyalogos egység két katonája. Szinte valamennyien külön kiemelték, hogy nagyszerű a kapcsolat az Amerikai Egyesült Államok és Magyarország között, főleg a katonai, védelmi együttműködés terén.
 

A látogatás végén csatlakozott hozzánk Colleen Bell nagykövet is, aki megerősítette, hogy az időnként előforduló politikai véleménykülönbségek ellenére remek a kooperáció a magyar kormánnyal. Szeret itt lenni hazánkban, különleges kötődés alakult ki benne Magyarország iránt.  Nagyszerű lehetőség volt találkozni a nagykövetség munkatársaival és a nagykövetasszonnyal, akik készségesen válaszoltak minden kérdésünkre.


Fotók: Németh Attila
 

2016.11.14.

Kapcsolat