Gondolkodó kabinet

A Humán Kabinet megtartotta az első hivatalos őszi ülését október 20-án, csütörtökön. Az esemény kezdetén a kabinetvezető, Bodrogi Richárd röviden felvázolta a kabinet célkitűzéseit, a kabinettel kapcsolatos elképzeléseket és terveket, valamint kitért az őszi programokra.
Az alapvetés, hogy egyfajta „gondolkodó kabinetként” működve olyan programokat szervezzenek, amivel a politikai cselekvés hátterében álló dolgokra fókuszálnak, vagyis olyan kérdésekre, amelyek adott esetben meghatározzák a politikai cselekvést is. Erről szól az a két program is, amely már időponttal is rendelkezik. Az „Erőszak és elnyomás” a nők elleni erőszakról szól, a jelenség ugyanis továbbra is jelen van a nyugati kultúrában. A meghívott vendég Gulyás Péter főiskolai docens, a Budapesti Metropolitan Egyetem oktatója.

Az ő esszéje adja a beszélgetés alapját. A program október 27-én lesz, este 7 órától a Budavári Polgári Szalonban (FB esemény). Ezt követően november 9-én lesz a következő esemény „Női szerepek, férfi szerepek címmel”, ahol a meghívott vendégek beszélgetnek a cím által sugallt témáról (FB esemény). November végén pedig folytatódik az olvasószeminárium, illetve december elején egy 1956-os témájú beszélgetésre is sor kerül történészek meghívásával.

Az ülés további részén olyan javaslatok kidolgozása folyt, melyek a későbbiek folyamán egy szakmai program részei lehetne. Ennek megfelelően – valamint a Humán Kabinet területi érintettsége okán – szó volt a szociális ellátórendszerben dolgozók problémáiról, az idegen-nyelvi oktatás nehézségeiről, egészséges életmódról, valamint ehhez kapcsolódóan a sportolási lehetőségekről, motivációkról is. A beszélgetés jó hangulatban zajlott, a felvetések között értékes ötletek is elhangzottak, melyet követően Richárd megköszönte mindenkinek a részvételt.

2016.10.21.

Kapcsolat