Német partnerszervezeteink rendezvényein jártunk

A Fidelitast Veisz Márton, a Külügyi és Uniós Kabinet vezető-helyettese képviselte Németországban a Junge Union kongresszusán október 14. és 16. között, ahol Angela Merkel, német kancellár is beszédet mondott, valamint Berlinben a Robert Bosch Stiftung konferenciáján, ahol az európai integráció jövőjét vitatták meg a résztvevők.
A Fidelitas külügyi kabinetének képviseletében Veisz Márton jelen volt Paderbornban, a CDU/CSU ifjúsági szervezetének Deutschlandtag 2016 elnevezésű rendezvényén. Gratulálhattunk Paul Ziemiak elnöknek és Roland Mittmann alelnöknek az újraválasztásukhoz.

Angela Merkel beszédében kiemelte, hogy Németország mindent megtesz azért, hogy segítő kezet nyújtson a világ szegényebb országainak, azonban hatékonyabb segélyezéssel és fejlesztéspolitikával kell támogatni Afrikát, amely népessége ugrásszerűen növekszik.
  
A rendezvényen német és európai partnereinkkel megvitattuk közös ügyeinket, mint a fiatalok munkanélkülisége, a bevándorlási válság és a brit népszavazás az Unió elhagyásáról. Külön öröm volt találkozni Andreas Sceuerrel, a bajor CSU főtitkárával.

A kongresszus után a budapesti Konrad Adenauer Alapítványnak köszönhetően lehetőségünk volt részt venni a Robert Bosch Stiftung berlini konferenciáján. A rendezvény mottója "Az elveszett univerzializmus nyomában" volt, ahol az európai integráció jövőjét vitatták meg olyan témakörökre bontva, mint a korrupció, a migráció vagy a digitális biztonság.

2016.10.19.

Kapcsolat