Véradásra hív a Fidelitas szegedi csoportja

“Segíteni jó!” – ezzel a felhívással szólítja meg a szegedieket a Fidelitas helyi csoportja, mely nemrégiben indította el jótékonysági programsorozatát. Az ifjúsági csoport célja elsősorban, hogy támogassa a segítségre szorulókat, másodsorban, hogy változtatni tudjon társadalmi megítélésén.
 Korponyai Ernő, a Fidelitas szegedi csoportjának elnöke szeretné, ha az ifjúsági szervezet neve nemcsak politikai akcióiról, hanem jótékonysági megmozdulásairól is ismertté válna a helyiek körében. Jótékonysági programsorozatuk rendkívül sokrétű, “Segíteni jó!” felhívás alatt eddig is számos karitatív programot bonyolítottak le, legközelebbi rendezvényükön az eddigieknél is szélesebb kört szólítanak meg: a Magyar Vöröskereszttel karöltve jótékonysági véradást szerveznek a Victor Hugo utcában.
 


A szegedi fidelitas elnöke azt is elmondta, hogy a jövőben sem szeretnének felhagyni ilyen típusú programok megszervezésével : “Mindenképpen szeretnénk folytatni a Magyar Vöröskereszttel közös véradási akciónkat, erre azonban legközelebb négy hónap múlva kerülhet sor. Akkor azok a személyek, akik csütörtökön is segítségünkre voltak, ismét vért adhatnak” – mondta Korponyai Ernő. Hozzátette, következő karitatív akciójukra októberben kerül sor. Akkor folytatják ugyanis az alsóvárosi ferencesekkel megkezdett ételosztási programjukat.

2016.09.16.

Kapcsolat