A Fidelitas rászoruló családok gyermekeinek ajándékozott tanszereket

A Fidelitas debreceni csoportja is csatlakozott a helyi Karitatív Testület által szervezetett idei tanszergyűjtési akcióhoz. A Fidelitas tagjai jelentős mennyiségű tanszert gyűjtöttek össze, közel százezer forint értékben, melyet a Bárczi Gusztáv Egységes Gyógypedagógiai Módszertani oktatási-nevelési intézményben gondozott hátrányos helyzetű diákoknak személyesen adtak át.
Kovács Anikó, a Bárczi Gusztáv Egységes Gyógypedagógiai Módszertani oktatási-nevelési intézmény vezetője a tanszerek átadásánál köszöntötte a diákokat, szülőket, az adakozó szervezetek megjelent tagjait és beszédében kifejezte háláját mind a Fidelitas, mint a Karitatív Testület számára a segítségért.

Ezt követően a Karitatív Testület-, illetve a Magyar Református Szeretetszolgálat elnöke, Balogh Barnabás is beszédet mondott, üdvözölve a diákokat, és örömökben gazdag tanévet kívánt az intézmény pedagógusainak is.

Az iskola diákjai és tanárai is meglepetéssel kedveskedtek az adakozóknak. Az iskolaudvar közepére piros krétával felfestett óriási szív körébe invitáltak mindenkit, és egy zenés, táncos produkciót adtak elő, kézen fogva és megölelve az adományozó szervezetek tagjait.
 


Papp Viktor, a Fidelitas debreceni elnöke elmondta, hogy a szervezet tagjai örömmel nyújtottak segítséget az iskola sajátos nevelési igényű diákjai számára. A debreceni fidelitasosok körülbelül negyvenezer forintot gyűjtöttek össze, Böröcz László, a Fidelitas elnöke is örömmel fogadta a kezdeményezést, így a Fidelitas további ötvenezer forint értékű tanszer felajánlásával járult hozzá a gyűjtés sikerességéhez. Így jött össze a közel százezer forint értékű tanszercsomag a Bárczi Gusztáv nevelési intézmény diákjai számára.
 

Kiss Norbert, a Fidelitas debreceni alelnöke hozzátette: a Fidelitas nem csupán a politikai és közéleti programokban szeretne eredményes munkát folytatni, legalább annyira fontosak számunkra a közösséget segítő, építő megmozdulások is. A Debreceni Fidelitas rendszeresen szervez jótékonysági akciókat. Tavaly nyáron az Immánuel Otthon számára rendeztünk jótékonysági focitornát, a Fidelitas tagjai rendszeres résztvevői a Rotary jótékonysági futófesztiválnak, illetve számos olyan önkéntes mozgalomban részt vesznek, mint amilyen például a „TeSzedd” akció. Emellett több tag is rendszeresen ad vért.
 

A Fidelitas tavaly országszerte több mint 30 akciót szervezett a kárpátaljai fiatalok támogatására, a Fogjunk össze Kárpátaljáért gyűjtés során 2,4 millió forintot gyűjtöttünk össze. Idén a kárpátaljai árva és elhagyott gyermekek megsegítésére gyűjtünk, az akcióhoz természetesen a debreceni csoport is csatlakozik.
 

 

 

 

2016.09.02.

Kapcsolat