Fogjunk össze Kárpátaljáért! – Folytatjuk a gyűjtést

Böröcz László, a Fidelitas elnöke a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában beszélt a tavalyi „Fogjunk össze Kárpátaljáért!” elnevezésű adománygyűjtési akció folytatásáról.
Böröcz László elmondta, hogy a Fidelitas a megalakulása óta nagy hangsúlyt fektet arra, hogy jótékonysági akciókkal is segítse a nehéz helyzetben lévőket. Ez egyrészt a rászorulók támogatása miatt fontos és azért is, hogy – mint Magyarország legnagyobb ifjúsági szervezete – példát mutassunk – hangsúlyozta a Fidelitas elnöke.

Böröcz László kifejtette: A mostani adománygyűjtés a tavalyinak a folytatatása, amely a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) ifjúsági szervezetével közösen zajlott. Az összegyűlt közel 2,5 millió forintos adományt az elmúlt évben a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség Jótékonysági Alapítványának juttattuk el hozzájárulva a kárpátaljai magyar oktatás (taneszköz-vásárlás) és a kárpátaljai magyar ifjúsági közösségek támogatásához.

A Fidelitas elnöke beszélt arról is, hogy idén a Sámuel Alapítvánnyal vette fel a kapcsolatot a szervezet, amelynek segítségével ezúttal a nehéz sorsú kárpátaljai árva fiatalok megsegítése a cél.

A Fidelitas továbbra is működteti a karpataljaert.hu honlapot, amelyen keresztül több címletben lehet adományokat felajánlani.

Azért van szükség a pénzgyűjtésre, mert Ukrajnában jelenleg is háborús helyzet uralkodik és nehéz bejuttatni a térségbe más adományokat – húzta alá Böröcz László.

Fontosnak tartjuk, hogy folytassuk azt, amit tavaly elkezdtünk, hiszen a kárpátaljai magyarok sorsa sajnos azóta sem fordult jobbra. Nem nyugtathatjuk meg magunkat azzal, hogy egyszer már segítettünk, folytatnunk kell az adománygyűjtést – emelte ki Böröcz László, a Fidelitas elnöke.  

 

2016.08.26.

Kapcsolat