A mi Európánk

Mi, akik egy szabad világba születtünk, demokráciában nevelkedtünk, a szabad nemzetek Európájának uniójában élhettünk, tanulhattunk, dolgozhattunk és utazhattunk, döbbenten állunk az európai integráció vívmányainak rombolása és biztonságérzetünk felőrlése előtt. Európa országaiban már nem telik el nap anélkül, hogy ne kelljen ártatlan emberek életével megfizetni felelőtlen vezetők felelőtlen politikájáért.
Kontinensünk tétlenül és tehetetlenül nézi, miként köszönt be újra a modern Európába a sötét középkor kegyetlensége, az emberi élet elértéktelenedése és az állandó félelem korszaka.

Hiszünk abban, hogy tágabb hazánk, Európa alapjait a keresztény moralitás, a görög filozófia és a római jog olvasztja egy kultúrává, melyet minden áron meg kell védenünk, hogy mi és gyermekeink, családjaink egy biztonságos, egyenlőségen nyugvó és keresztény EU-ban élhessünk a terror nyomása nélkül. Hiszünk a határok nélküli Európában, a szabadságjogok védelmében és közös, felvilágosult kultúránk sokszínűségében.

Tudjuk, hogy ehhez mindannyiunknak közösen kell lépni. Támogatjuk az EU bevándorláspárti politikájának megszüntetését, a kényszerbetelepítési kvóta eltörlését. Üdvözöljük a magyar kormánnyal együtt gondolkodó és cselekvő országok támogatását, a bevándorlás azonnali megfékezését és Európa határainak közös, határozott védelmét, és egyúttal elítéljük az európai polgárok hangját és biztonságát figyelmen kívül hagyó politikusok cinikus hozzáállását.

A Fidelitas nevében Böröcz László, elnök

2016.07.27.

Kapcsolat