Fidelitas a 2016-os Campuson

A IX. Campus Fesztiválról - mely közel 100.000 résztvevővel idén is rekordot döntött - most sem hiányozhattak a debreceni fidelitasosok. A Fidelitas sátor a Fidesz sátor mellett várta a vendégeket, érdeklődőket a fesztivál Civil falujában, ahol civil szervezetek, pártok, illetve azok ifjúsági szervezetei jelentek meg.

A Fidelitas és a Fidesz sátra volt a legnagyobb és a leglátogatottabb – több mint 500 érdeklődő fordult meg nálunk. A 

 

Debreceni Fidelitas tagjai játékokkal, kvízekkel készültek a fesztiválra.  A látogatók többek között kitölthettek egy közéleti, politikai témájú kvízt, egy, az idei EB-ről és magyar válogatottról összeállított kérdéssort, valamint egy specifikus, Debrecen városával, annak nevezetességeivel, látnivalóival kapcsolatos kérdőívet is. A teszteket kitöltők különböző ajándéktárgyak közül válogathattak. (síp, tapsrúd, buborékfújó, kulcstartó, frizbi, strandlabda, sörnyitó, napszemüveg).

 

 

Kilátogatott hozzánk a város közgyűlésének több fideszes képviselője is, többek között Papp Viktor, a Debreceni Fidelitas elnöke, valamint Varga András, a Hajdú-Bihar Megyei Fidelitas elnöke is.

 

 

 

A vendégeinkkel számos közéleti, ifjúságot érintő kérdésről beszélgettünk, gyakori téma volt, hogy a fiatalok milyen módon vesznek, illetve hogyan vehetnének részt még aktívabban a közösségi, közéleti programokon, de sokan fejtették ki véleményüket a bevándorlással kapcsolatban is, egyetértve abban, hogy Magyarországot, illetve annak határait meg kell védeni az illegális bevándorlással szemben.  

 

Szó esett a Fidesz fiatalokat érintő intézkedéseiről (CSOK, családi adókedvezmény, fiatal házasok adókedvezménye), illetve többen építő ötletet fogalmaztak meg arról, hogy mire kellene még a kormányzatnak odafigyelnie a mi generációnkkal kapcsolatosan.

 

 

A fesztiválon a hazai zenei élet legnépszerűbb előadói mellett nemzetközi sztárok is felléptek, a legnagyobb név a „Rather be” című slágert jegyző Clean Bandit nevű zenekar volt, a legtöbben pedig a Tankcsapda szombati koncertjére voltak kíváncsiak.  

 

 

Jövőre rendezik a X., jubileumi Campus Fesztivált, melyen mindenképpen ott a helyünk, szintén a legnagyobb sátorral és a legtöbb érdeklődővel!

2016.07.25.

Kapcsolat