Varga Mihály Nemzetgazdasági Miniszter Úr volt a III. kerületi Fidelitas vendége

A „Sereghajtóból éllovas – Gazdaságpolitikánk sikerei” címmel megrendezett pódiumbeszélgetésen jelen volt továbbá a miniszteri kabinet több tagja, valamint miniszter úr választókerületi irodavezetője, Rácz Andrea, az önkormányzat részéről pedig dr. Pappné dr. Nagy Judit alpolgármester asszony. Az eseményen részt vett a II. kerületi Fidelitas elnöksége, valamint a Budapesti Fidelitas elnöke, Varga-Bajusz Veronika és alelnökei: Baczkó Norbert és Varró Zsolt.
A rendezvényt a III. kerületi szervezet elnöke, dr. Pulay Ádám nyitotta meg. Köszöntő beszédében kiemelte, hogy a Euromoney című szaklap tavaly Varga Mihályt választotta az év gazdasági miniszterének a Kelet-Közép-Európai régióban és indoklásában szó szerint úgy fogalmazott: „Varga Mihály Kelet-Európa legjobb gazdasági minisztere”. A csoport vezetője leszögezte: Varga Mihály politikai családunknak azért igazán értékes és különleges tagja, mert nem csak nemzetközileg, de még a legvadabb ellenzéki körökben is kompetens és hiteles szakembernek tartják, és ez olyan hírnév, amely kiállta az idő próbáját.
 

 
 
A beszélgetés két részből állt – első részét csoportunk tagja és a Nemzetgazdasági Minisztérium munkatársa, Szántó Péter vezette. Ebben  gazdaságpolitikánk sikereiről és az azokhoz vezető útról volt szó, így miniszter úr részletesen beszámolt a Fitch Rating’s felminősítéséről, az IMF hitel hátteréről és történetéről, a költségvetési szigor nehézségeiről, de a résztvevők sokkal teljesebb képet kaptak a 2010-es kormányzás átvételről és a pénzügyi állapotokról, melyeket a szocialista kormányzat hátrahagyott. 
A beszélgetés második felében a szervezet elnöke a közönséggel karöltve kérdezte miniszter urat a migránsválság gazdasági vonatkozásairól, az őszi népszavazás súlyáról, és a ránk váró munkáról.
 
A legnagyobb tanulság – és ez Miniszter úr beszámolójából is kitűnt - hogy a feltett kérdések többségére Brüsszelnek nincsenek válaszai. Nem tudják megmondani, nem is akarnak beszélni róla, nem is hajlandóak érdemben megindokolni a tetteiket (lásd terrortámadások utáni irányváltás elmaradása) csak el akarják végezni a házi feladatot, ami abból áll, hogy a betelepítési kvótát le kell hogy nyomják a tagállamok torkán. 
 

 
Végezetül Miniszter úr köszönetet mondott a Fidelitasnak a munkáért, amit a fiatalok megszólításáért és a Fidesz sikeréért végez. Ezt követően rövid állófogadás keretében beszélgethettünk és ismerkedhettünk politikusainkkal és élvezhettünk egy újabb, termékeny közéleti estét.

2016.06.24.

Kapcsolat