A Fidelitas felépítése


A Fidelitas három szerveződési szinten működik, úgymint helyi, megyei és országos. A helyi szervezetek az adott településen élő, dolgozó vagy tanuló Fidelitas-tagokat fogják össze. Minden tagnak csoport-tagnak is kell lennie valahol, közvetlenül az országos szervezethez csatlakozni nincs lehetőség.

Kongresszus

A Kongresszus a Fidelitas legfőbb tanácskozó és döntéshozó szerve, amely kialakítja a szervezet álláspontját stratégiai kérdésekben. A Kongresszus rendes üléseit kétévente tartja, rendkívüli üléseit szükség szerint az elnökség hívja össze.
 

Országos Elnökség

Az Országos Elnökség a Fidelitas vezető testülete, amely a Kongresszus és az Országos Választmány határozataival összhangban működik. Az Országos Elnökség tizenhat tagját a Kongresszus választja két évre, titkos szavazással. Az Országos Elnökség tagjai:

Elnök:

Ügyvezető alelnök:


Böröcz László

Alelnökök:


Balogh Gergely

Borbély Ádám

Falusi Vajk Zsolt

Henter Lilla

Jakab Jácint

Karácsony Ádám

Koncz Zsófia

Losonczi-Tóth József

Magera Tibor

Mihalovics Péter

Nemcsik Mátyás

Tardi Tamás

Várfi András

Vincze Ágnes

Vincze Géza


Helyi szervezetek:

Lásd térképet a nyitóoldalon.
 

Országos Választmány:

Az Országos Választmány a Fidelitas tanácskozó és döntéshozó szerve, amely a kongresszusok közötti időszakokban állást foglal stratégiai kérdésekben, továbbá koordinálja a Megyei Választmányok tevékenységét. Az Országos Választmány tagjai a Megyei Választmányok Elnökségei, a Budapesti Választmány Elnöksége, a kabinetek vezetői tanácskozási joggal, a szervezet soraiból kikerülő, választmányi tagsági szándékát kinyilvánító országgyűlési képviselők az Országos Választmány kooptálása után.

Elnök: Mihalovics Péter
Alelnökök: Beke Zoltán, Béres Levente, Fehér Petra, Lombeczki Gábor, Szepesfalvy Anna
 

Megyei Választmány:

A Megyei Választmány feladata a megyében működő csoportok felügyelete, munkájuk szakmai előmozdítása, a közvetlen kapcsolattartás, az elnökség munkájának segítése, illetve amennyiben a Fidesz - Magyar Polgári Szövetség szabályzatai másként nem rendelkeznek, megyei választmányába tag delegálása. A Megyei Választmány tagjai a megye csoportjainak elnökei, egy alelnöke és a választott küldöttek, valamint a szervezet soraiból kikerülő, az adott megyében csoport tagsággal bíró, választmányi tagsági szándékát kinyilvánító önkormányzati képviselő, a Megyei Választmány kooptálása után.

A Megyei Választmány alakuló ülésén elnököt és alelnököket választ. Az alelnökök száma, amennyiben a megyében
 
Ha adatváltozás történt, pontatlanságot találtál, vagy valamelyik vezető elérhetőségére vagy kíváncsi, akkor hívd föl a Fidelitas Központi Irodát a 06-1-441-5402-es telefonszámon. Segítségedet, visszajelzésedet előre is köszönjük.